Geslaagde bijeenkomst Veilig De Bosschen & Introductie BIZ app!

Uniek in de Hoeksche Waard: ondernemers verbinden en informeren door middel van een handige app! In de week van de veiligheid waren we te gast bij hét veiligheidsbedrijf van de Hoeksche Waard. Hierbij stond de veiligheid van De Bosschen centraal, maar introduceerden wij ook de nieuwe BIZ app. We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst.

 

Ontwikkelingen BIZ

 

Ondernemers op bedrijventerrein De Bosschen vinden veiligheid een belangrijk onderwerp. Daarom organiseerde de BIZ op woensdag 11 oktober een bijeenkomst. We waren te gast in het nieuwe pand van ArboXL: hét veiligheidsbedrijf van de Hoeksche Waard. OV/BIZ voorzitter Jaco Sterk opende de bijeenkomst: "We zijn uniek hier in de Hoeksche Waard", begon Jaco. "Inmiddels wordt er al goed gebruik gemaakt van de nieuwe app, maar vandaag knippen we spreekwoordelijk het lintje door". Bedrijventerrein De Bosschen is het eerste bedrijventerrein in de Hoeksche Waard die ondernemers verbindt en informeert met de BIZ app. Jaco nam ons verder mee in de ontwikkelingen die gaande zijn op het bedrijventerrein. Afgelopen periode is het camerasysteem voorzien van de nieuwe software, om nog beter en gerichter te kunnen zoeken. Ook hangen er op verschillende locaties AED's. Op de website kunt u zien waar deze hangen

 

Hét veiligheidsbedrijf van de Hoeksche Waard

 

Vervolgens nam Mark Sturrus het woord over. Hij heette ons van harte welkom in het nieuwe pand waar hij samen met Heleen van Pelt verschillende veiligheidsbedrijven gevestigd heeft. "Wij zetten ons in voor de veiligheid van mensen", vertelde Mark. "Enerzijds doen wij dit met het bedrijf XLIGN, die ervoor zorgt dat de juiste veiligheidsprofessional op de juiste job terechtkomt. Daarnaast zit hier ook nog ArboXL, die trainingen en advies geeft aan bedrijven op het gebied van veiligheid. Wil vinden het belangrijk dat werknemers weer veilig thuis komen. Onze missie is daarom ook: Mensen zijn waardevol. Wij beschermen mensen."

 

Herkent u de signalen van ondermijning?

 

Daarna kwam wijkagent Gwendolyn Thomas aan het woord. Zij is expert op het gebied van ondermijning op bedrijventerreinen. Zij gaf ons tips mee hoe we verdachte situaties herkennen en hoe we hiermee om moeten gaan. "Opvallende signalen zijn onder andere dat er geen vrij zicht is op de binnenkant van het pand, ook kunnen er veel camera's aan de buitenkant hangen, terwijl u denkt: waarom hangen die daar? Ik zie haast geen beweging. Of denk aan aanloop op vreemde tijden", vertelde Gwendolyn. "Volg uw onderbuikgevoel. En probeer zo veel mogelijk gegevens te onthouden of op te schrijven." Gwendolyn sloot af met belangrijke telefoonnummers: "bel bij spoed altijd 112. Kan het wachten, bel dan 0900-8844 en wilt u liever anoniem blijven kunt u bellen naar 080-7000."

 

Maak kennis met de gemeente

 

Na het interessante verhaal van de wijkagent nam Annelijn de Bakker-Melissant het stokje over. Zij is accountmanager bedrijven bij Gemeente Hoeksche Waard. "Als accountmanager bedrijven ben ik samen met mijn team het eerste aanspreekpunt voor ondernemers", vertelde Annelijn. Zij nam ons mee in haar rol als accountmanager. "Onze slogan is dan ook: 'Samen-werken aan een gezond ondernemersklimaat in de HW voor nu en in de toekomst'." Speciaal voor ondernemers heeft de gemeente handige platforms ontwikkeld waar zij relevante informatie op kunnen vinden: Ondernemend HW en Ondernemersloket Hoeksche Waard. "Zeker een kijkje waard voor de ondernemers", sloot Annelijn af. 

 

Introductie BIZ app

 

Toen was het tijd om de nieuwe BIZ app toe te lichten. Nathalie Rapmund van het bedrijf samen meer waarde legde ons uit waarom het handig is om de app te gebruiken. "Tijdens de herverkiezing van de BIZ afgelopen jaar is bij ondernemers gebleken dat er behoefte is aan meer verbinding op het bedrijventerrein", vertelde Nathalie. "De techniek zit mee, bijna iedereen heeft een smartphone in hun broekzak, dus tijd voor een app". Inmiddels hebben al ruim 50 ondernemers de app gedownload. "In de app kunt u laagdrempelig contact maken met ondernemers, er komen relevante nieuwsberichten op, u kunt meldingen bij de gemeente maken en er is ruimte voor vraag en aanbod. Hierin kunnen ondernemers zelf vragen stellen of iets aanbieden, denk bijvoorbeeld aan ruimte voor werkplekken, deel vervoer, gebruik van apparatuur/gereedschappen, herbruikbare reststromen of natuurlijk uw eigen product of dienst".

 

Jaco sloot de bijeenkomst af en toen was het tijd om te netwerken onder het genot van een lekker hapje en drankje. Wij willen nogmaals Mark en Heleen bedanken voor hun gastvrijheid en goede zorgen. Houd de app in de gaten voor de volgende bijeenkomst! Heeft u de app nog niet? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

 

BeFunky collage 5 klein 

Ondernemersvereniging De Bosschen - Postbus 1519 - 3260 BA Oud-Beijerland - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy statement


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl