Is uw meterkast op peil?

De BIZ zet zich in voor een veilig De Bosschen. In de week van de veiligheid delen we graag extra informatie met u met tips om uw bedrijf veiliger te maken. Deze keer richten we ons op brandpreventie. 


Het voorkomen van brand, is beter dan genezen. Neem de juiste voorzorgsmaatregelen.

De brandweer merkt dat er nog te vaak branden uitbreken in de meterkast bij bedrijven. Regelmatig worden er aanpassingen aan de meterkast gedaan door een niet-gecertificeerde installateur. Dit kan problemen veroorzaken. 

(Uit)bouw meterkast en betrouwbaar onderhoud door een gecertificeerd installateur
 

Let er bij de aanleg of uitbreiding op dat de monteur SCIOS gecertificeerd is. Het doel hiervan is om de kwaliteit van de meterkast bij de aanleg of aanschaf al te bepalen. Laat regelmatig onderhoud uitvoeren op basis van relevante criteria. De SCIOS scopekeuringen zijn hier een geschikt middel voor.

 

Plaats een rookmelder

Koop een koppelbare rookmelder en hang deze rookmelder op in de meterkast. Sluit deze rookmelder vervolgens aan op een draadloos alarmsysteem of smartphone. De rookmelder zal je waarschuwen wanneer er rookontwikkeling ontstaat.

Test je aardlekschakelaars

Een belangrijk onderdeel van je meterkast: de aardlekschakelaar. Deze zorgt voor een extra beveiliging. De aardlekschakelaar schakelt stroom uit en beschermt tegen elektrische schokken. Een goede aarding geeft bescherming bij kortsluiting en voorkomt onbedoeld onder spanning staan van apparaten. Het is daarom verstandig om regelmatig de werking van de aardlekschakelaar te testen. Dit kun je doen bij de overgang van winter- en zomertijd.

Klik hier voor meer informatie. 
 
header design meterkast op peil scaled

Ondernemersvereniging De Bosschen - Postbus 1519 - 3260 BA Oud-Beijerland - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy statement


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl