Maak kennis met bestuurslid Johan Roobol!

Hij is al heel lang bestuurslid van OV De Bosschen / de BIZ en heeft het bedrijventerrein de afgelopen jaren zien groeien en bloeien. Vandaag maken we kennis met de voormalig directeur van de WHW bedrijven: Johan Roobol.

 

Van bedrijf naar bedrijventerrein

 

Johan moet even nadenken voordat hij antwoord geeft op de vraag hoe lang hij al bestuurslid is. “Heel erg lang. Niemand weet meer hoe lang”, lacht Johan. “Het zou zomaar eens twintig jaar kunnen zijn.” Vanuit zijn toenmalige functie als directeur bij WHW bedrijven is hij in de rol van bestuurslid terechtgekomen. “Daar ging ik 30 jaar geleden werken. Toen zag het bedrijventerrein heel anders eruit als hoe we die nu kennen”, vertelt Johan. “Het pand wat nu Nedato is, zat er en verder was het helemaal leeg. De Jan van der Heijdenstraat liep erdoorheen en verder was er niks. Stukje bij beetje is het toen volgebouwd tot wat het nu is. Ik heb het van niets tot een groot bedrijventerrein zien groeien”.

 

De Bosschen

 

Volgens Johan is De Bosschen een stabiel bedrijventerrein. “De bedrijven die er zitten, blijven er ook zitten”, vertelt Johan. “Je ziet de bedrijven stukje bij beetje groeien, maar ze blijven er wel zitten. Of ze worden zo groot dat ze wel moeten verhuizen”. Johan vertelt dat er in de afgelopen tien jaar wel het een en ander is veranderd op het bedrijventerrein. “Vooral hebben er veel uitbreidingen plaatsgevonden in de logistieke branche”, aldus Johan. “Dit heeft voornamelijk invloed op de ontsluiting van het bedrijventerrein. Het aantal transportbewegingen is de afgelopen jaren flink toegenomen”.

 

Doel van de BIZ

 

“Twintig jaar geleden ben ik in het bestuur gegaan om de veiligheid van het bedrijventerrein aan te pakken. Maar ook om gewoon alles schoon en heel te houden. Ik zet mij in voor een mooi en veilig bedrijventerrein. Zo ben ik er in gestapt en zo zit ik er nog steeds in”. Johan vertelt dat de nieuwe camerabeveiliging met kentekenregistratie wel de grootste mijlpaal is van afgelopen jaren. “De beveiliging werkt echt heel goed. Hier ben ik trots op”. Daarnaast zorgt de BIZ voor korte lijntjes tussen partijen als de gemeente en politie. Er wordt periodiek een ronde over het bedrijventerrein gemaakt om te kijken waar de knelpunten zitten. Hier gaat de gemeente dan mee aan de slag. “Bijvoorbeeld lantaarnpalen die niet werken, stoeptegels die niet goed liggen of gevaarlijke verkeerssituaties worden in kaart gebracht. Vanuit de vereniging signaleren en melden we dit”. De komst van de nieuwe BIZ app vindt Johan ook een goed initiatief: “De app zorgt voor meer verbinding tussen de ondernemers. We kunnen ze op deze manier meer betrokken maken met het hele terrein. En ik vind het belangrijk om het lokaal inkopen te stimuleren. Vaak weten ondernemers niet wat hun buurman doet. Dan zoeken ze iets ver van huis, terwijl je het op de hoek van de straat ook kunt afnemen”.

 

Johan Roobol

 

Ondernemersvereniging De Bosschen - Postbus 1519 - 3260 BA Oud-Beijerland - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy statement


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl