Veiligheid op De Bosschen

Wellicht heeft u vorige week twee auto's, waaronder een politieauto, rondjes zien rijden op De Bosschen. Dit komt door het SVO-traject (Samen Veilig Ondernemen) dat de BIZ is gestart samen met de politie, gemeente, brandweer, handhaving en PVO (Platvorm Veilig Ondernemen).  De nauwe samenwerking tussen de partijen zal ervoor zorgen dat de veiligheid op het bedrijventerrein wordt verbeterd. 

Samen Veilig Ondernemen

 

BIZ De Bosschen zet zich in voor een veilig bedrijventerrein. Onlangs is alle camerabeveiliging voorzien van de nieuwste technieken, om zo nog beter opvolging te kunnen geven wanneer er een ongewenste situatie heeft plaatsgevonden. Maar er is meer nodig om de veiligheid op De Bosschen goed te houden en te verbeteren. Daarom zijn we een SVO-traject opgestart. Door periodiek overleg houden we de lijnen tussen de betrokken partijen kort en weten we waar de knelpunten liggen die we moeten aanpakken. Een onderdeel van het SVO-traject is het uitvoeren van een schouw. Dit wordt twee keer per jaar gedaan; een in het licht overdag en in de winter in het donker. Afgelopen week hebben we de schouw in het licht uitgevoerd. Hierbij kijken we naar zaken die bijdragen aan een schoon, heel en veilig bedrijventerrein. 

 

 cf186f43 c0d9 4977 b484 b7de9ba6de4e4323

Gevaarlijke situaties

 

Hieruit kwamen een aantal belangrijke punten naar voren. Het viel ons op dat er op verschillende straten trailers geparkeerd staan, wat zorgt voor gevaarlijke situaties. Soms wordt de weg zo geblokkeerd, dat bijvoorbeeld hulpdiensten in geval van nood er niet langs zouden kunnen. Zulke situaties willen we natuurlijk vermijden, dus een oproep aan alle ondernemers/chauffeurs: zorg ervoor dat trailers geparkeerd staan op de daarvoor toegestane plekken.

 

Ook wordt er regelmatig ingebroken op het afgesloten parkeerterrein voor vrachtwagens. We kijken naar de mogelijkheden om hier camerabeveiliging te plaatsen. 

 

Aanbod PVO

 

Daarnaast gebeurt er achter gesloten deuren ook bepaalde dingen waar wij geen zicht op hebben. Vanuit het PVO worden er ondernemers gratis trainingen, bijeenkomsten en advies aangeboden om ondernemers te helpen tegen verschillende vormen van criminaliteit. Bekijk hier hoe ze u kunnen helpen. 

 

We zijn ook benieuwd hoe u de veiligheid op het bedrijventerrein ervaart. Met de resultaten kunnen we gericht actie ondernemen. Vul hier de vragenlijst in.

 

 590ad564-ea04-46d3-a973-0856a787859e.jpg

 

 

 

 

Ondernemersvereniging De Bosschen - Postbus 1519 - 3260 BA Oud-Beijerland - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy statement


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl